Woolpower is een uniek merk, maar waarom dan, vraag je je af. De kleding houdt je heerlijk warm tijdens elke outdooractiviteit. Woolpower stelt hoge eisen aan kwaliteit, duurzaamheid en gebruik. En dit garanderen ze door diverse eigenschappen aan de kleding mee te geven. Hoe dat zit, dat lees je hier.

Merinowol en kunstvezels

Woolpower maakt gebruik van de fijnste merinowol, gecombineerd met kunstvezels. Deze vezels zorgen voor extra versteviging zodat de pasvorm optimaal blijft en de stof minder snel beschadigd wordt door wrijving. 

De merinowol komt van de merinoschapen die in het Argentijnse deel van Patagonië en Uruguay grazen. Woolpower controleert voortdurend of de schapen goede weidegronden hebben en goed worden behandeld door de boeren. De wol wordt rechtstreeks bij deze boeren gekocht. Deze boeren kunnen, in tegenstelling tot de Australische boeren, mulesingvrije wol garanderen. 

Warm en droog met Woolpower

De merinowol zorgt ervoor dat je zweet goed afgevoerd wordt en de warmte dicht bij je lichaam blijft. Zelfs in vochtige toestanden blijf je goed warm. Merinowol staat er ook om bekend geen onaangename lichaamsgeuren op te nemen, maar deze te neutraliseren, zodat je je kleding dagen kan dragen op trektochten.

Het is dus niet noodzakelijk om de kleding te wassen. Woolpower raadt zelfs aan dat je het gewoon laat luchten. Doordat de geuren niet in de vezels worden opgenomen, is het zelfreinigend. Wil je de kleding toch wassen, dan kan dat met speciaal wolwasmiddel.
Je kan de kleding dan zelfs op 60℃ wassen. Dit komt omdat de wol eerst behandeld is in de ‘superwash’, waardoor er een voorkrimping ontstaat.

Een stabiele en unisex collectie

De collectie is een stabiele collectie. Woolpower richt zich vooral op functionaliteit en duurzaamheid in plaats van op fashion gevoelige trends. Dit betekent dat de collectie voor 90% steeds hetzelfde blijft. Handig toch, als je na een tijd opnieuw hetzelfde item wil kopen, omdat je zo tevreden bent!

Ongeveer 95% van de collectie is unisex. Dit betekent dat een item zowel door mannen als vrouwen kan gedragen worden. Bijvoorbeeld de Long John. Let wel op! Dames kunnen wel het beste een maat kleiner dragen. Heb je normaal een M, kies dan nu voor een S.

Voor elk weertype een laag

De collectie is opgebouwd van dun naar dik. Zo is er de basislaag (lite en 200) en de tussenlaag (400 en 600 midlayers). Lite kleding is platgeweven en de wol is gecombineerd met kunstvezels. Hierdoor slijt de kleding bijna niet. De 200, 400, 600 en 800 collectie is gemaakt met lussen aan de binnenkant van de kleding. Door gebruik te maken van deze ‘terry loops’ wordt er extra lucht vastgehouden en kan het vocht naar de buitenkant van het kledingstuk getransporteerd worden. Met andere woorden; je wordt optimaal beschermd.

Met het oog op een optimaal draagcomfort en een goede pasvorm wordt de 200, 400, 600 kleding naadloos rondgebreid in speciale breimachines. De kleding gaat dus soepel mee met elke beweging die je maakt.

  • Lite: deze kleding hoort bij de basislaag en is goed voor de zomer, actieve bezigheden of mensen die het niet snel koud hebben. Bijvoorbeeld de Tee Lite.

  • 200: deze kleding hoort ook bij de basislaag, maar houdt je wat warmer en is goed voor mensen die stil staan (bijvoorbeeld bij voetbalmatches), mensen die stilstaan en bewegen afwisselen (bijvoorbeeld op de markt, bouwvakkers,...) of voor mensen die het snel koud hebben. Een voorbeeld is het Tee 200 Unisex shirt.

  • 400 en 600: dit zijn tussenlagen en gebruik je als vest of trui. Je kan deze prima combineren met een basislaag. Een voorbeeld is het Full Zipp vest.

  • 800: deze dikte komt alleen voor bij sokken. De Woolpower 800 sok is hier een goed voorbeeld van. Let wel op dat je bij 800 sokken een schoenmaat groter kiest, omdat de sokken zeer dik gebreid zijn.

Pilling? Dat is normaal.

Het kan zijn dat de Woolpowerkleding na een tijdje kleine bobbeltjes gaat vertonen. Dit is heel normaal voor wolproducten. Het betekent dus niet dat je kleding slijt. De functionaliteit blijft gegarandeerd.
De reden waarom je de pilling zo goed ziet bij Woolpower, is omdat de merinobolletjes als het ware blijven kleven aan de kunstvezel. 

Geen bandwerk, maar vakwerk

Elk product wordt door één persoon volledig in elkaar genaaid. De medewerker gaat zelf van machine naar machine en zet op deze manier het hele kledingstuk zelf in elkaar. Er is dus geen bandwerk.

Een leuk weetje: deze persoon signeert het stuk door er een label in te naaien met hun eigen naam. Vervolgens kan je als gebruiker op de site van Woolpower opzoeken wie jouw kledingstuk heeft gemaakt:   https://woolpower.se/en/contact/coworkers/#seamstresses

Wist je dat...?

… zelfs duikers graag Woolpower onder hun duikpak gebruiken? Zo creëren ze extra warmte.

… Woolpower niet alleen een outdoor collectie heeft, maar ook een collectie voor het leger, politie en brandweer, gemaakt van brandwerend materiaal? Ook in de bouwsector is dit al nuttig gebleken.

… ook jij brandwerende kleding kan kopen van Woolpower? Dit is de Protection collectie. De kleding werkt bovendien ook antistatisch en beschermt bij electric arc. Drie cruciale kenmerken die de veiligheid van de persoon garanderen.

De protectie kenmerken worden aan de kleding toegevoegd door het toevoegen van extra vezels:

  • In de lite versie zit lenzing en beltron verwerkt.

  • In de 400 versie protection zit aramide en beltron verwerkt.