Over Woolpower is heel veel te vertellen. Laten we hieronder nog enkele leuke weetjes opsommen, we hopen dat u gefascineerd raakt door hun verhaal:

* Woolpower wordt vervaardigd van de fijnste merinowol die wordt gecombineerd met kunstvezels. Deze vezels zorgen voor extra versteviging zodat de pasvorm optimaal blijft en de stof minder snel beschadigd wordt door wrijving. De wol zorgt ervoor dat je zweet goed afgevoerd wordt en de warmte dicht bij je lichaam blijft. Zelfs in vochtige toestanden blijf je goed warm. Merinowol staat er ook voor gekend geen onaangename lichaamsgeuren op te nemen, maar deze te neutraliseren, zodat je je kleding dagen kan dragen op trektochten.
o Leuk weetje; zelfs duikers gebruiken Woolpower onder hun duikpak, om extra warmte te creëren.

* De merinowol komt volledig uit Patagonië en Uruguay. De levenskwaliteit van de merinoschapen controleren ze bij Woolpower zelf, door regelmatig naar de boerderijen te gaan en rechtstreeks met de boeren te handelen. 

Trouwens, de merinowol komt niet uit Australie, zolang de problemen met ‘flystrike’, ‘mulesing’
en live export niet opgelost zijn. 
(https://www.animalsaustralia.org/issues/mulesing.php)

* De collectie van Woolpower bestaat uit oa onderkleding (lite en 200 versie) en bovenkledij (400 en 600 midlayers).

 • De lite versie is plat geweven langs de binnenkant zoals dat ook bij Icebreaker is. Het voordeel van de lite reeks is dat deze ook gecombineerd is met kunstvezel, wat de slijtvastheid ten goede komt. Maw, er komen niet snel gaatjes in.
 • De 200, 400, 600 en 800 collectie is gemaakt met lussen aan de binnenkant van de kleding. Door gebruik te maken van deze ‘terry loops’ wordt er extra lucht vastgehouden en kan het vocht naar de buitenkant van het kledingstuk getransporteerd worden. Met andere woorden; je wordt optimaal beschermd.

 • Het assortiment bestaat uit de volgende opbouw, van dun naar dik;
 1. De lite is goed voor de zomer, actieve bezigheden of mensen die het niet snel koud hebben.
 2. 200 is goed voor mensen die stil staan (bijvoorbeeld voetbalmatches), mensen die stilstaan en bewegen (bijvoorbeeld mensen op de markt, bouwvakkers,...) of gewoon mensen die het snel koud hebben.
 3. 400 en 600 zijn midlayers en gebruik je als trui. Best te combineren met een lite of 200 als onderlaag. Of ander wol of synthetisch materiaal. Zolang je maar geen katoen gebruikt.
 4. 800 bestaat enkel in de sokken. Deze gebruik je bij ontzettend koude omstandigheden. Als je graag 800 sokken draagt, kan je best een schoenmaat groter nemen, aangezien deze zeer dik gebreid zijn.

* Ongeveer 95% van de collectie is unisex! Dit betekent dat een item (bijvoorbeeld 200 crewneck) zowel door mannen als vrouwen kan gedragen worden.
Let wel op! Dames gaan steeds een maatje kleiner dragen. Hebben ze normaal gezien een M? Dan kunnen ze best bij Woolpower een S dragen.

* De wol wordt eerst behandeld in de ‘superwash’, waardoor er een voorkrimping ontstaat. Met als gevolg dat je alle kleding na het dragen op 60° kan wassen. Dit is vrij uniek voor thermische onder- en bovenkleding met merinowol!

 • Leuk weetje; Woolpower voorziet het leger van Zweden ook met thermisch ondergoed. Zij vinden het natuurlijk ook super dat ze na hun missies kunnen terugkomen en hun kleding op 60° kunnen wassen.
 • Het is niet noodzakelijk dat je de kleding gaat wassen. Woolpower raadt zelfs aan dat je het gewoon verlucht. Het reinigt zichzelf doordat de geuren niet in de vezel komt op moleculair niveau en dus alle geuren die op de vezel hangen, gewoon met de lucht terug verplaatst wordt.
 • Je kan de producten best wassen met wolwasmiddel. De lanoline die in de vezel zit, houdt de kledij soepel en zacht. Dit kan na verloop van tijd verminderen als je het met gewoon wasmiddel gaat wassen, waardoor je kledij stugger kan aanvoelen.

* Woolpower heeft niet alleen een outdoor collectie, maar ook een collectie voor het leger, politie en brandweer, gemaakt van brandwerend materiaal. Ook in de bouwsector is dit al nuttig gebleken.

 • De kleding uit de Protection collectie is brandvertragend, anti statisch en beschermd bij electric arc. Drie cruciale kenmerken die de veiligheid van de persoon garanderen.
 • Men werkt niet met een behandeling van de kledij, er zit namelijk een extra vezel in de kleding die deze kenmerken toevoegen:
 1. In de lite versie zit lenzing en beltron verwerkt
 2. In de 400 versie protection zit aramide en beltron verwerkt
 • De voordelen van niet te werken met chemicaliën, zijn volgende:
 1. Het is beter voor het milieu en je lichaam! De chemicaliën kunnen namelijk in je lichaam dringen. Als je deze op regelmatige basis draagt, kan dit schadelijk zijn voor je lichaam.
 2. Er zijn geen chemicaliën die uit de kledij gewassen wordt. Maw als je met chemicaliën werkt, kan je dus het effect verminderen na x aantal keren wassen.

* Na een tijdje kan je merken dat je kledij kleine bobbeltjes vertoont. Dit noemen ze ‘pilling’ en
is volstrekt normaal voor wolproducten. Geen nood, de functionaliteit blijft gegarandeerd.

 • De reden waarom je de pilling zo goed ziet bij Woolpower, is omdat de bolletjes merino als het ware blijven kleven aan de kunstvezel. Met een 100% merinoshirt gaan de bobbeltjes er makkelijker afvallen, maar is het shirt ook wel minder stevig.

* Met het oog op een optimaal draagcomfort en een goede pasvorm wordt de 200, 400, 600 kleding naadloos rondgebreid in speciale breimachines. De kleding gaat dus soepel mee met elke beweging die je maakt.
* Woolpower test hun materiaal en producten steeds zelf, in de achtertuin van hun fabriek in Östersund, waar ze direct in de ongerepte natuur zitten en dus de optimale condities hebben voor de beste uitkomsten van hun producten te garanderen.
* Elk product wordt door 1 iemand volledig in elkaar genaaid (er is dus geen bandwerk),

 • Een leuk extraatje; deze persoon signeert het stuk door er een label in te naaien met hun eigen naam. Vervolgens kan je als gebruiker op de site van Woolpower opzoeken wie jouw stuk heeft gemaakt; https://woolpower.se/en/contact/coworkers/#seamstresses

* De collectie is een stabiele collectie. Ze richten zich vooral op functionaliteit en duurzaamheid ipv fashion gevoelige trends. Dit betekent dat de collectie voor 90% steeds hetzelfde blijft. Handig toch, als je na 5 jaar terug hetzelfde item wil kopen omdat je zo tevreden bent, en dit geen enkel probleem is!