< Terug

Hanwag Tatra II Wide GTX herenwandelschoen

Deze Hanwag Tatra II Wide GTX is een echte bergschoen die geschikt is voor ruigere wandelingen. 100% waterdicht en voorzien van een wijde leest. 

Meer details

€ 309,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving Hanwag Tatra II Wide GTX herenwandelschoen

De Hanwag Tatra II Wide GTX is uitermate geschikt voor veeleisende trektochten en bergwandelingen. De wandelschoen valt onder de categorie B/C wandelschoenen. Deze schoenen hebben een hogere schacht en een stijvere zool dan categorie B wandelschoenen. De Tatra II is daarmee ideaal wanneer u tijdens uw vakantie zwaardere bergtochten maakt, ruig landschap opzoekt of lange wandelingen met een zware rugtas onderneemt.

De wandelschoen is gemaakt van nubuckleer en heeft een voering van GORE-TEX. Dit membraan zorgt ervoor dat de schoen 100% waterdicht is. De binnenzool van de bergschoen is uitneembaar en de buitenzool van de schoen betreft een Vibram AW Integral zool. Deze zool staat voor optimale grip tijdens het wandelen of bergbeklimmen. 

Producteigenschappen

Nubuckleer

Het buitenmateriaal van deze wanddelschoen is gemaakt van nubuckleer. Nubuckleer is afkomstig van de licht opgeschuurde bovenste laag van de dierenhuid. Door het opschuren voelt het leer zachter aan, neemt het ademend vermogen toe en krijgt het leer een fluweelachtig uiterlijk. Nubuckleer kan gewaxt worden, maar het kan ook heel goed onbehandeld blijven. Als u nubuckleer waxt, wordt het wel donkerder, gladder en glanzender. Wanneer u nubuckleer inspuit met een spray waar wax in zit, behandelt u dit materiaal op de beste manier.

GORE-TEX®

De Tatra II bevat een GORE-TEX® membraan. Het GORE-TEX® membraan zorgt ervoor dat DEZE WANDELSCHOENEN waterdicht zijn, maar wel ademend. Hierdoor blijven uw voeten droog tijdens het wandelen.

Pasvorm

Wijde leest

Deze wandelschoen heeft een wijde leest. De wijde leest is geschikt voor mensen voor wie de standaard pasvorm voorin te smal is. De wijde leest heeft aan de hielzijde een normale breedte, maar is iets ruimer aan de kant van de voorvoet. Dit voorkomt dat er vervelende drukpunten ontstaan bij wandelaars met bredere voeten.

Inlegzool

De wandelschoen heeft een standaard inlegzool van Hanwag. Dit is een sneldrogende, uitneembare inlegzool die bijdraagt aan extra comfort tijdens het wandelen. De standaard inlegzool van Hanwag is ook los te verkrijgen in onze winkel en op onze website. Wij verkopen ook aangepaste inlegzolen die extra ondersteuning bieden.

Buitenzool

Vibram AW Integral 

Net als veel andere wandelschoenen heeft ook deze wandelschoen een VIBRAM® buitenzool. Vibramzolen staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid en worden daarom vaak gebruikt in wandelschoenen. Deze zolen zorgen voor een goede afwikkeling van de voet. Het profiel van de zool is zo ontwikkeld dat het een goede grip op verschillende ondergronden geeft. Daarnaast is het profiel van de zool zelfreinigend. Hiermee wordt bedoeld dat de zool geen slijk en grond vasthoudt. Doordat Vibramzolen slijtvast zijn, gaan ze langer mee dan andere zolen. Deze Vibram AW Integral zool is zeer stevig door verstijving in de tussenzool. Daarnaast is hij goed ondersteunend het profiel van de schoenen is gerekt met schuingeplaatste noppen voor ondersteuning bij zowel stijgen als afdalen. 

Onderhoud 

Om ervoor te zorgen dat uw wandelschoenen zo lang mogelijk goed blijven, is het belangrijk dat u uw wandelschoenen goed onderhoudt. Wilt u meer weten over hoe u deze wandelschoenen het beste kunt onderhouden? Lees dan onze pagina: Hoe onderhoud ik mijn wandelschoenen?’.

Specificaties

Kleur (basis)Bruin
EigenschappenAdemend, Comfortabel, Waterdicht
GebruikBergachtig terrein, Stevige wandelingen, Zwaardere bergwandeling
BovenmateriaalNubuckleer
Categorie wandelschoenB/C
BuitenzoolVibram AW Integral
Gewicht paar (gram)1520
Binnenmateriaal (schoenen)GORE-TEX
Hoogte schoenHoog
WaterdichtJa
GeslachtHeren
Pasvorm (schoenen)Breed
Ook gedacht aan?
Alternatieven
Hanwag Tatra Light GTX herenwandelschoen

Hanwag Tatra Light GTX heren bergschoen

Kleur (basis)Zwart
EigenschappenWaterdicht
GebruikZwaardere bergwandeling
BovenmateriaalSuede
Categorie wandelschoenB
€ 279,95
Bekijk product
Heren Wandelschoenen

Kom passen in onze winkel in Alblasserdam!

Een wandelschoen moet goed zitten. Het passen gaat verder dan aandoen, je moet de schoen ook beleven. En dat kan het beste in onze winkel, waar onze ervaren wandelspecialisten voor u klaar staan. Daarom Antilope Outdoor!

  • Dé specialist in wandelschoenen
  • Altijd meer dan 4500 paar wandelschoenen op voorraad.
  • Een experience center om de schoenen buiten uit te proberen.
  • Een persoonlijk intakegesprek en uitgebreide voetmeting door voetkundig personeel.

Reviews

Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel
Zo eenvoudig onderhoud je jouw schoenen en kleding
Zo eenvoudig onderhoud je jouw schoenen en kleding

Waar let je op bij het onderhouden van jouw wandelschoenen en outdoorkleding? Wij vertellen je er meer over.

Lees het volledige artikel