< Terug

The North Face Women's Etip Recycled Glove

The North Face Women's Etip Recycled Glove Bekijk groter

The North Face Women's Etip Recycled Gloves zijn warme handschoenen die volledig compatibel zijn met touchscreens. Ideale handschoenen tijdens het hardlopen of wandelen in de winter. 

Meer details

€ 49,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
ca 7 werkdagen levertijd Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving The North Face Women's Etip Recycled Glove

The North Face Women's Etip Recycled Gloves zijn warme handschoenen die volledig compatibel zijn met touchscreens. Bovendien zijn ze voorzien van een gripvaste handpalm, die ervoor zorgt dat uw telefoon niet onbedoeld op de grond valt. De Etip handschoenen zijn gemaakt van rekbaar en gerecycled fleece dat verwarmend, vochtafvoerend en comfortabel is. De Radiametric Articulation™ houdt uw handen in een natuurlijke positie, ook wanneer u veel kracht zet tijdens een afdaling bijvoorbeeld. Ook ideale handschoenen om te dragen tijdens het hardlopen in de winter. 

Productspecificaties

  • Elastisch
  • Touch
  • Duurzaam geproduceerd
  • Materiaal: gerecycled polyester

Materiaal

Gerecycled polyester

Polyester is een synthetisch materiaal dat gemaakt wordt uit aardolie. Het is een duurzame, gladde stof die zacht aanvoelt. Daarnaast is het licht van gewicht, hoeft het niet gestreken te worden en droogt het snel. Een nadeel van polyester is dat het vocht niet goed opneemt, niet erg warm is en niet heel goed ademt. Polyester is daarnaast net als vele andere materialen schadelijk voor het milieu. Het is namelijk niet biologisch afbreekbaar en draagt bij aan de plastic soep in de oceaan. Polyester kan echter heel goed gerecycled worden. Het gebruik van gerecycled polyester vermindert zowel afvalberg als de afhankelijkheid van aardolie als bron. Gerecycled polyester is hiermee een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief.

Duurzame productie

The North Face zet zich sinds 2015 in om technische kleding te produceren zonder het gebruik van milieuontreinigende fluorkoolstoffen (PFC's).  Het gebruik van PFC’s in de textielafwerking zorgt ervoor dat kleding water-, vuil- en vetafstotend wordt. In de technische kleding van The North Face is er gebruik gemaakt van een alternatieve afwerking zonder het gebruik van PFC’s. Hierdoor is het product water- en vuilafstotend. Alleen een olie afstotende werking kan momenteel nog niet bereikt worden met een PFC-vrije afwerking. Naast het gebruik van een PFC-vrije afwerking, zet The North Face zich in voor een groter gebruik van gerecycled materiaal, met name gerecycled polyester. Bovendien is The North Face voorzien van een Blue Sign label. 

Het BlueSign label geeft aan dat er in het productieproces geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Bedrijven met een BlueSign label worden verplicht om een duurzaamheidsplan te maken met aandacht voor waterverbruik, energieverbruik en afvalbeheer. BlueSign heeft ook richtlijnen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden, maar daar wordt niet specifiek op gecontroleerd. 

Specificaties

SeizoenWinter
Kleur (basis)Zwart
Binnenmateriaal (kleding)Elastaan, Gerecycled polyester
Buitenmateriaal (kleding)Elastaan, Gerecycled polyester
EigenschappenExtra warm, Stretch, Touch
Wasmachine bestendigNee
WaterdichtNee
GeslachtDames
Voorgevormde vingersJa
Handschoen / wantHandschoen
Aanbevolen combinatie
Ook gedacht aan?
Alternatieven
The North Face M Apex Insulated Etip Glove

The North Face M Apex Insulated Etip Glove

SeizoenWinter
Kleur (basis)Zwart
Binnenmateriaal (kleding)Gerecycled polyester
Buitenmateriaal (kleding)Gerecycled polyester
EigenschappenWinddicht
€ 54,95
Bekijk product
Outdoor handschoenen

Kom passen in de winkel 

Twijfelt u welke nekwarmer te kiezen? Onze ervaren medewerkers ontvangen u graag in onze winkel! Wat u kunt verwachten: eerlijk advies en de nodige ondersteuning. Wees welkom!

Antilope Outdoor
Cortgene 9, 2951 EA Alblasserdam

Reviews

Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel
Zo eenvoudig onderhoud je jouw schoenen en kleding
Zo eenvoudig onderhoud je jouw schoenen en kleding

Waar let je op bij het onderhouden van jouw wandelschoenen en outdoorkleding? Wij vertellen je er meer over.

Lees het volledige artikel