In ons assortiment vindt u veel producten van het Zweedse merk Fjällräven dat al sinds 1960 outdoorartikelen maakt. Fjällräven ontwikkeld functionele, duurzame outdoorproducten. Ze maken gebruik van hoogwaardige materialen, waarvan G-1000 de belangrijkste is. G-1000 is een echte outdoorklassieker die windafstotend, waterafstotend en ademend is.  

Wat is het?

G-1000 is een unieke stof die speciaal door en voor Fjällräven is ontwikkelt. De stof is gemaakt van 65% polyester en 35% katoen. De dichte weefstructuur zorgt voor een uitzonderlijk duurzame, goed ademende, windafstotende en waterafstotende stof. Daarnaast beschermt het materiaal bijna 100% tegen UV-straling. Veel van de G-1000 stof soorten zijn ook nog eens mugdicht.

De soorten

G-1000 is verkrijgbaar in zes verschillende uitvoeringen elk aangepast op specifieke outdoor activiteiten. De Eco versies zijn gemaakt van gerecycled polyester en biologisch katoen.

G-1000 Original en G-1000 Eco

De G-1000 Original is de stof in zijn basis, de originele G-1000 waar alles mee begonnen is. De stof is uitzonderlijk sterk door zijn dichte weefstructuur. Dit maakt de stof wel wat zwaarder en stijver, maar G-1000 blijft één van de beste outdoorklassiekers. De stof is onder alle omstandigheden getest.

G-1000 Silent en G-1000 Silent Eco

De basis is hetzelfde, maar er is een groot verschil met de andere varianten, de Silent variant is namelijk opgeborsteld. Dit neemt de stijfheid van de stof weg en maakt de stof geruisloos tijdens het dragen. De geborstelde afwerking zorgt wel voor het iets afnemen van de sterkte van de stof.

Kleding met G-1000 Silent is uiterst geschikt tijdens de jacht en wildbeheer werkzaamheden. Natuurlijk kan de kleding met G-1000 Silent ook voor vele andere activiteiten gebruikt worden.

G-1000 Lite en G-1000 Lite Eco

Zoals de naam al zegt, is de Lite variant is lichter dan de anderen soorten. Dit komt door zijn specifieke weefstructuur. Voor het weven van G-1000 Lite zijn zogenaamde ripstop-garen gebruikt. Ripstop-garen hebben als eigenschappen dat ze erg sterk, duurzaam en luchtig zijn. Door de dunnere stof is G-1000 Lite niet mugdicht.

Kleding met G-1000 Silent is uiterst geschikt als lichte trekkleding in de zomer of als reiskleding. Uiteraard kan de kleding met G-1000 Lite ook voor vele andere activiteiten gebruikt worden.

G-1000 HeavyDuty en G-1000 HeavyDuty Eco

De G-1000 HeavyDuty is de extra sterke en extra dure uitvoering van de stof. Het is bijna onmogelijk te verslijten. De stof wordt vooral gebruikt voor rugzakken en tassen, maar ook voor versterking op kledingstukken die dit nodig hebben.

G-1000 HeavyDuty Eco S

De G-1000 HeavyDuty is ook verkrijgbaar in een zachtere, soepelere versie: de G-1000 HeavyDuty Eco S. Dankzij een fijnere weeftechniek is de HeavyDuty Eco S lichter dan de reguliere versie dankzij een fijnere weeftechniek.

G-1000 Air

Kleding met G-1000 Air is speciaal gemaakt voor warme omstandigheden. Net als de Eco-versie is G-1000 Air gemaakt van gerecycled polyester en biologisch katoen. Het materiaal is eigenlijk hetzelfde als de G-1000 Original. Het enige verschil is dat de Air variant niet gewaxt is. Dit zorgt ervoor dat de stof meer ademd en lichter is.

Het onderhoud

Hoe duurzaam en sterk G-1000 ook is elke stof heeft onderhoud nodig zo ook G-1000. G-1000 kan onderhouden worden met Greenland Wax. Greenland Wax kunt u ook gebruiken om uw stof dichter te maken en om de weersbestendigheid van de stof te verhogen.       

Stap 1: Het aanbrengen

Wrijf de Greenland Wax goed met lange halen in de stof. Op deze manier blijft er een dunne en gelijkmatige laag achter. Het is belangrijk dat u alle delen van de stof behandeld anders kan de stof alsnog gaan lekken.

Stap 2: Het smelten

Wanneer u de wax hebt aangebracht is het tijd om de wax te laten smelten. Dit kan u doen door middel van een strijkijzer (zonder stoom) of haardroger. Tussen de 55 en de 60 °C gaat de wax ongeveer smelten.

Tip 1

Als u gedeelten extra weerbestendig wilt maken, kunt u de handelingen meerdere keren herhalen. Het is beter de handelingen te herhalen dan in een keer veel wax te gebruiken. Op deze manier blijft de wax gelijkmatiger verdeeld en trekt de wax beter in de stof.

Tip 2

We raden aan om kwetsbare gedeelten en gedeelten die meer bloot worden gesteld aan de weersomstandigheden extra te waxen. Zie de link voor de plekken waar extra gewaxt moet worden: https://www.youtube.com/watch?v=w04EEd1jvP0