Categorieën

Wat zijn goede wandelsokken?Wanneer u bij ons in de winkel wandelschoenen past, dan krijgt u van ons passende wandelsokken aan. Een goede wandelsok is namelijk onmisbaar in een wandelschoen. De combinatie van de juiste wandelschoen met de juiste wandelsok zorgt voor de perfecte wandelervaring. Wandelsokken verschillen van “gewone sokken” doordat ze op bepaalde punten steviger en dikker zijn. Hierdoor is de kans op zere voeten en blaren minimaal. Bovendien geven ze een betere ondersteuning aan de voet dan een gewone sok. Bij Antilope Outdoor verkopen we een diverse soorten wandelsokken. Van heel laag (sneakersok) tot hoge compressiesokken die strak om de kuit zitten en meer stevigheid geven. Wij verkopen onder andere sokken van Rohner, Meindl, Injinji en Smartwool.

Bekijk alle wandelsokken

Compressiesokken tegen pijnlijke gezwollen benen

Bent u fanatiek wandelaar en heeft u bij lange tochten wel eens last van opgezette voeten en benen? Dan zijn compressiesokken een goede oplossing. Compressiesokken stimuleren de doorbloeding in de benen en voeten en helpen om zwellingen te voorkomen.

De aders in uw benen en voeten hebben als voornaamste taak het afvoeren van afvalstoffen. Om dit goed te kunnen doen, zitten er klepjes in de aderen die ervoor zorgen dat de afvalstoffen niet weer terug de aderen in stromen. Bij gezonde, jonge mensen sluiten deze klepjes goed aan. Als u ouder wordt of bijvoorbeeld een staand beroep heeft, kunnen de klepjes minder goed gaan functioneren. Wanneer dit gebeurt, worden vocht en afvalstoffen niet goed meer afgevoerd. Hierdoor kan zwelling en verzuring in de onderbenen optreden. Dit veroorzaakt kramp, pijn en een zwaar gevoel in uw benen. Het dragen van compressiesokken zorgt ervoor dat de klepjes beter sluiten, waardoor zo’n 80% van de klachten wordt voorkomen.

Bij Antilope Outdoor verkopen wij compressiesokken van het merk Bauerfeind. Deze sokken zijn speciaal ontwikkeld voor wandelaars.

Wollen sokken voor goede isolatie

Sokken van merinowol zijn het meest comfortabel om mee te wandelen. Merinowol isoleert goed, is anti-bacterieel en is een natuurlijk, duurzaam materiaal. Bovendien heeft merinowol een zelfreinigende eigenschap. Het houdt geen onaangename lichaamsgeuren vast, maar neutraliseert deze. Hierdoor kunt u de sokken meerdere dagen achter elkaar dragen, zonder te hoeven wassen, slechts te luchten. Ideaal voor een meerdaagse wandeltocht!

Toch heeft wol ook de eigenschap dat het snel slijt. Door toevoeging van een klein percentage synthetisch materiaal aan de sok wordt dit gecompenseerd. Ook zorgt het synthetische materiaal ervoor dat er iets meer rek in de stof zit. Hoe dikker de sok (hoe meer wol), hoe beter hij warmte vasthoudt en hoe meer vocht er opgenomen wordt. Met merinowollen sokken hoeft u zich dus geen zorgen te maken over blaren.

Synthetische sokken zijn sneldrogend en licht

Synthetische sokken zijn ideaal voor als u actiever bezig bent. Bijvoorbeeld hardlopers of trailrunners zullen sneller voor een synthetische sok kiezen. Dat is ook logisch, want deze sokken zijn licht, sneldrogend, anti-bacterieel, anti-geur, ademend, vochtregulerend en voelen prettig aan voor de voet.

De sokken verminderen druk op de voeten bij het lopen of sporten. Hierdoor kunt u langer bewegen, zonder dat u zere voeten krijgt. Synthetische sokken zorgen voor een goede ventilatie. Vocht wordt goed afgevoerd en u hebt minder kans op blaren. Een nadeel van synthetische sokken is dat ze aanzienlijk minder warm zijn.

De synthetische sokken van CarePlus zijn naast alle bovengenoemde punten ook nog geïmpregneerd. Zo beschermen ze uw voeten tegen insecten- en tekenbeten.

Synthetisch en wol, alle voordelen gecombineerd in een sok

Gemixte sokken zijn gemaakt van zowel synthetische materialen als van wol. Hierdoor kunt u van meerdere walletjes eten en heeft u comfortabele en warme sokken die ook ademen en uw voeten ondersteunen. Zoals eerder genoemd, wordt er aan wollen sokken vaak ook een klein percentage synthetisch materiaal toegevoegd. Bij gemixte sokken hebben we het over sokken die ongeveer gelijke delen wol en synthetisch materiaal bevatten. Deze sokken bevatten dus meer synthetisch materiaal in vergelijking met wollen sokken.

De sokken van Lowa en Smartwool zijn gemaakt van een mix van synthetische stoffen en wol. Hierdoor zijn de sokken comfortabel en blijven je voeten warm in de winter, maar zijn de sokken tegelijk ook ademend en ondersteunend.

Heeft u nog hulp nodig?

Wat voor sok u ook zoekt, wij hebben altijd een paar dat bij u past. Twijfelt u welke u nodig heeft? Kom dan langs in onze winkel in Alblasserdam of neem contact met ons op. We kijken graag met u mee en zetten de koffie vast voor u klaar!