Categorieën

Wat zijn goede wandelsokken?Als u de juiste wandelschoenen hebt gekozen heeft u deze als het goed is al gepast met een echte wandelsok. Een goede wandelsok is namelijk onmisbaar in een wandelschoen. De sokken verschillen ten opzichte van “gewone sokken” doordat ze op bepaalde punten steviger en dikker zijn waardoor de kans op zere voeten en blaren minimaal wordt.

Sokken van wol zijn het meest comfortabel om mee te wandelen en dan met name merinowol. Merinowol is een natuurlijk materiaal maar heeft helaas de eigenschap dat het snel slijt. Door toevoeging van synthetisch materiaal aan de sok wordt deze steviger en daardoor duurzamer. Tevens zorgt het synthetische materiaal ervoor dat er iets meer rek in komt en de sok sneller droogt.

Hoe dikker de sok (hoe meer wol) hoe warmer de sok en hoe meer vocht de sok opneemt.

Voor de trailrunner zijn er sokjes van alleen synthetisch materiaal. Deze zitten strak om de voet en drogen snel.

 Sokken zijn te koop in diverse lengten van heel laag (sneaker sok) tot hoge compressie sokken die strak om de kuit zitten en meer stevigheid geven.

Wij voeren sokken van de merken X-Socks en Rohner. Beide merken voeren een scala aan typen sokken die verschillende doeleinden geschikt zijn. Nieuw in ons assortiment is Ezeefit: een enkelsok (van slechts 2mm dik) die bestaat uit twee lagen die onafhankelijk van elkaar bewegen. Deze sok voorkomt dus het krijgen van blaren.

Veganistische wandelschoenen, een duurzame keuze
Veganistische wandelschoenen, een duurzame keuze

Veganistische wandelschoenen, duurzaam en stevig. Lees meer over deze en nog meer voordelen in onze blog!

Lees het volledige artikel
Op pad met de juiste regenkleding
Op pad met de juiste regenkleding

Met de hedendaagse regenkleding is zweten verleden tijd en loop je er toch stijlvol bij. Waar let je op? Wij helpen je...

Lees het volledige artikel