Categorieën

Drinkflessen en onderhoudGaat u wandelen, fietsen, kanoën zorg dan altijd dat u water bij u hebt. Er zijn diverse soorten waterflessen te verkrijgen van verschillende materialen

Er zijn flessen van kunststof, RVS en aluminium.

KUNSTSTOF

Flessen van hard of zacht kunststof zijn volop te verkrijgen. Het zijn lichte en goedkope flessen maar hebben als nadeel dat ze snel gaan stinken en de inhoud van de fles neemt de omgevingstemperatuur aan waardoor koude dranken bij warm weer snel warm worden. Let bij het kopen van een kunststoffles altijd op of het een BPA-vrije fles is.

ALUMINIUM

Aluminium flessen zijn licht, stevig en houden dranken langer koel of warm dan in een kunststof fles. Aluminium flessen worden aan de binnenzijde voorzien van een beschermende coating voor de gezondheid. Bij de duurdere flessen gaat deze coating langer mee.

RVS

RVS flessen hebben als nadeel dat ze zwaar en prijzig zijn, daar en tegen zijn ze niet schadelijk voor de gezondheid, gaan niet stinken en houden dranken op temperatuur.


Schoonmaken

Als je drinkfles stinkt of vies is kan je hem op de volgende manier reinigen:

  • vul de fles met een theelepel soda en water

  • laat de fles zo een halve dag staan

  • gooi het sodawater eruit en spoel de fles met schoonwater

  • laat de fles daarna natuurlijk drogen

De meeste van de drinkflessen kunnen niet in de vaatwasser in verband met beschadigingen of het aantasten van de coating. Mocht de drinkfles wel in de vaatwasser kunnen staat dit op de fles of op een bijsluiter. 

Veganistische wandelschoenen, een duurzame keuze
Veganistische wandelschoenen, een duurzame keuze

Veganistische wandelschoenen, duurzaam en stevig. Lees meer over deze en nog meer voordelen in onze blog!

Lees het volledige artikel
Op pad met de juiste regenkleding
Op pad met de juiste regenkleding

Met de hedendaagse regenkleding is zweten verleden tijd en loop je er toch stijlvol bij. Waar let je op? Wij helpen je...

Lees het volledige artikel