Categorieën

Wat is goede outdoorkleding?Omdat een buitenmens tijdens zijn activiteiten aan allerlei verschillende weersomstandigheden bloot komt te staan, is de juiste keuze voor een bepaald kledingstuk erg belangrijk. Voor de wintersport heeft u andere kleding nodig dan wanneer u een bergwandeling maakt. Afhankelijk van de activiteit zoekt u bij kleding ook bepaalde eigenschappen en materialen, zodat u comfortabel, beschermd en praktisch op pad kunt.

 

Goede wandelkleding

Neem bijvoorbeeld wandelkleding. Hierbij is het belangrijk dat het comfortabel en niet te strak zit. Wandelkleding heeft ook vaak op de schouders en bij de bovenbenen geen of platte naden. Dit voorkomt schuren en drukpunten tijdens lange of meerdaagse wandelingen, ook als u een rugzak draagt. Bij de keuze van sokken is het belangrijk dat de naden plat zijn en dat er demping in het voetbed is verwerkt door middel van een iets steviger voetbed.

Er is ook veel te vertellen over de materialen van wandelkleding. De meeste wandelkleding is gemaakt van ademende materialen waardoor er sprake is van een goede temperatuurregulatie. Dit houdt in dat transpiratievocht zo snel mogelijk van de huid naar de eerste kledinglaag wordt gebracht. Door met laagjes te werken van de juiste materialen, wordt vocht snel afgevoerd. Veel kleding is gemaakt van een stretch materiaal die uw lichaamsbeweging volgt voor een comfortabel gevoel en bewegingsvrijheid. Daarnaast is wandelkleding soms voorzien van een UV-beschermende, sneldrogende of waterdichte stof. Op deze manier bent u voorbereid op de verschillende weersomstandigheden. Lees meer over Eigenschappen outdoorkleding en Materialen outdoorkleding.

Wandelkleding moet vooral ook erg praktisch zijn. Het is vaak lichtgewicht, wat natuurlijk erg fijn is als u het draagt, maar ook als u het onderweg meeneemt in een rugzak. Wandelkleding is praktisch dankzij opbergmogelijkheden op logische plekken in de kleding en handige extra vakjes en zakjes. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de boord bij de heup of de manchetten bij de polsen strakker of losser te maken voor een ideale pasvorm.

Tot slot is wandelkleding niet modegevoelig en erg duurzaam, zodat het langer meegaat. Ondanks intensief gebruik blijft de kleding goed en is er weinig slijtage, zodat u er vaak jaren plezier van kunt hebben.

 

Bij Antilope Outdoor hebben we veel kennis over en ervaring met outdoorkleding. We hebben een breed assortiment jassen, broeken, shirts, truien en sokken van diverse merken. We adviseren u graag om in de zoektocht naar de juiste kleding. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via mail, telefoon of chat. En het leukste vinden we het om u persoonlijk te ontmoeten in onze winkel in Alblasserdam.