Categorieën

Hoe leg ik een strik in de veters van mijn wandelschoen?Misschien vindt u dit een gekke vraag. Iedereen kan immers wel een strik maken in zijn veters. Maar wist u dat er meer manieren zijn om een stevige strik te leggen? Zo blijven uw veters zeker zitten. Wij geven u een aantal voorbeelden.

Waarom een speciale strik leggen?

De keuze voor een niet standaard strik is vaak persoonlijk. Het is maar net welke u fijn vindt strikken. Maar het kan ook verschil maken voor de druk op de plek van de strik. Door verschillende strikken te proberen kunt spelen met hoe strak uw veter zit en dus meer of minder druk geeft op bepaalde plekken. Ook het rijgen van de veters heeft hier invloed op. Daarover leest u hier meer.

Kies uw favoriete strik

Behalve verschillende manieren om uw veters te rijgen, zijn er ook nog verschillende knopen. De gewone strik heeft toch wel de neiging snel los te gaan. Een dubbele knoop is een veel gebuikte oplossing. Maar kent u deze knopen al? Wij garanderen dat uw veter van uw wandelschoen stevig vast blijven zitten.

Chirurgische schoenveterknoop

Deze knoop lijkt op de gewone strik en zo begint hij ook. U begint met de standaard start van een knoop, waarbij u links over rechts slaat en de linkerveter daarna onder rechts doorhaalt (stap 1). Maak van de rechterveter een lus en haal hier de linkerveter omheen (stap 2 en 3). Deze linkerveter haalt u door het gat (stap 4 en 5). Tot hier zijn de stappen hetzelfde als de gewone strik. In plaats van het aantrekken van de strik, haalt u nu de lus van de linkerveter nog eens om de rechterveter heen en door het gat (stap 7 en 8). Nu trekt u de strik via de lussen aan (stap 9).

Twee-lussen-knoop

Bij deze knoop begint u met de standaard start van een knoop. Sla links over rechts en haal de linkerveter daarna onder rechts door (stap 1). Nu maakt u van beide veters een lus (stap 2) en deze legt u over elkaar heen, waarbij de rechterveter aan de voorzijde zit (stap 3). De linkerlus haalt u nu door het gat (stap 5 en 6). Nu trekt u de knoop met beide lussen aan (stap 7).


FreedomKnot™

Een derde stevige knoop is de FreedomKnot™. U begint weer door links over rechts te slaan en de linkerveter onder rechts door te halen (stap 1). Maak nu een O door rechts over links te kruisen (stap 2). Maak van rechts een lus en haal deze achterlangs door de O naar voren (stap 3 en 4). Maak nu van links een lus en haal deze van voor naar achteren door de O (stap 5 en 6). Trek de knoop nu aan door aan beide lussen te trekken (stap 7).