Hestra is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van handschoenen. Wereldwijd staan ze bekend om hun hoge kwaliteit. Met Hestra handschoenen zult u niet snel last krijgen van koude handen. 

Geschiedenis

Ruim 80 jaar geleden richtte Martin Magnusson een bedrijf op in een boerderij waar hij begon met het maken van handschoenen voor lokale houthakkers. Sinds de oprichting in 1936 is de populariteit van het merk Hestra dankzij de hoogwaardige kwaliteit van de handschoenen gegroeid. Tegenwoordig wordt het familiebedrijf gerund door de 3e en 4e generatie van de familie Magnusson. Het ontwerp en de ontwikkeling van de handschoenen wordt nog steeds gedaan op het hoofdkwartier in het dorp Hestra. 

Productie

De handschoenen van Hestra worden gemaakt in hun eigen fabrieken. Doordat de wol, het leer en alle andere materialen door Hestra zelf worden ingekocht, hebben ze volledige controle over het hele productieproces. Een aantal modellen worden handgemaakt door de meest ervaren handschoenmakers in Europa. 

Handschoenmaat

De handschoenen van Hestra worden in verschillende maten gemaakt. Om de juiste maat handschoen vinden, moet de omtrek van de handpalm op gemeten worden. Via onderstaande link kunt u vinden welke maat bij uw handpalmomtrek past.  https://sizeguide.hestragloves.com/content/?id=3&lang=en&unit=cm

Onderhoud

Hoe u een Hestra handschoen het beste kunt behandelen is afhankelijk van het model. Er zijn wel wat algemene feiten die voor alle handschoenen van toepassing zijn. 

Algemeen

  1. Geverfd leer kan als het nat is ervoor zorgen dat kleding verkleurd. Vermijd langdurig contact tussen nat leer en andere stoffen om vlekken te voorkomen. Met handschoenen van natuurlijk leer loopt u dit risico niet.

  2. Vermijd siliconen impregneermiddel. Hierdoor kunnen de poriën van GORETEX® dicht gaan zitten, waardoor het ademend vermogen afneemt.

  3. Door leren handschoenen regelmatig te behandelen, voorkomt u dat het leer uitdroogt en verlengt u de levensduur van de handschoenen. Hestra leather balm kan gebruikt worden om handschoenen van koeien- of geitenleer te behandelen.  Maak het leer eerst een beetje vochtig. Gebruik een poetsdoek om de leather balm in het leer te wrijven. Wrijf tot het leer verzadigd is. Handschoenen van een ander soort leer kunt u beter niet met de leather balm behandelen.

Let op: door het leer te behandelen met Hestra leather balm kunnen de handschoenen wel iets donkerder van kleur worden.

Wassen en drogen

  1. Laat de handschoenen op kamertemperatuur drogen. Vermijd drogen op de verwarming, voor de openhaard of in de droger.

  2. De handschoenen drogen het best als je ze rechtop zet of hangt. 

  3. Keer de handschoenen niet binnenste buiten om te drogen. Het kan moeilijk zijn om de handschoen weer terug te draaien. 

  4. Handschoenen met een verwijderbare voering drogen sneller als de voering verwijderd wordt. De voering kan dan los gewassen worden. Een wollen voering moet met de hand gewassen worden en op een plat oppervlak drogen. 

  5. Niet alle handschoenen kunnen in de wasmachine gewassen worden. Modellen die niet uit verschillende lagen bestaan, kunnen op een lage temperatuur (40°C of lager) gewassen worden. Handschoenen die niet in de wasmachine mogen, kunt u wel reinigen met lauwwarm water en zeep. Het is daarbij belangrijk om de handschoenen goed uit te spoelen en niet uit te wringen. Het is niet aan te raden om de handschoenen frequent te wassen.